justificare pauza zilnica/saptamanala+ perioade extra

Aici discutati despre programul de condus si de diagrama sau bon :)

justificare pauza zilnica/saptamanala+ perioade extra

Mesajde toader » 16 Aug 2011, 18:10

Acest subiect incepe cu textul de mai jos ,pentru a nu devia de la subiectul domnului gongy , legal sau ilegal si titlul este  , JUSTIFICAREA PAUZELOR ZILNICE /SAPTAMANALE + PERIOADE DE INACTIVITATE 

SE JUSTIFICA PAUZELE DE ODIHNA ZILNICE SAU SAPTAMANALE?? SE JUSTIFICA PERIOADELE DE INACTIVITATE ?? E LEGAL, EFECTUAREA PAUZEI DE ODIHNA ZILNICA SAU SAPTAMANLA LA BORDUL CAMIONULUI , FARA CARD /DIAGRAMA INTRODUSA IN APARAT ?? CUM SE FOLOSESTE CORECT FOAIA DE ACTIVITATI ?? CINE 0/ SI UNDE SE ELIBEREAZA 

avem si un sondaj : http://www.soferii.ro/Forum/http://forum.soferii.ro//viewtopic.php?t=2

``daca vii din cursa vineri seara scoti diagrama si pleci acasa ,sambata lucreaza alt coleg cu masina ta (local) normal ca nu mai sunt aceeasi km ca la scoaterea diagramei si trebuie sa pleci luni la ora 3 in cursa (la firma nu se lucreaza pentru a-ti face un formular de activitate) cum justifici lipsa diagramelor?. si diagrama se poate scoate din tachograf la sfarsitul perioadei de condus , nu neaparat cand se sfarsesc cele 24 de ore de la introducerea ei.  asta ar insemna ca daca o introduc la ora 3 ar trebui sa plec noaptea de la hotel(cazare) pina in ora 3 sa schimb diagrama, ceea ce nu mi se pare normal.    si nu mi sa raspuns la intrebarea,daca parasesc auto 5 zile (in alta localitate) fara a sti dinainte acest lucru e corect sa las o diagrama in tachograf pana la revenire ,sau cum a spus dl. Anton sa -mi trimita firma prin fax formular de activitate pentru lipsa celor 5 diagrame.``

PE LANGA ACESTA INTREBARE SUNTETI LIBERI A EFECTUA ALTELE LEGATE DE SUBIECT !!!

VA ROG SA RESPECTATI REGULILE FORUMULUI
Ultima oară modificat de toader pe 22 Aug 2011, 22:09, modificat 1 dată în total.
toader
Incepator

Avatar utilizator
 
Mesaje: 70
Membru din: 04 Oct 2009, 12:43
Localitate: Galati

Advertisement

Re: justificare pauza zilnica sau saptamanala

Mesajde Mario Bandit » 22 Aug 2011, 05:19

Ca sa incep eu :  ART 15 din reg 3821 / 85

(2) Conducătorii auto folosesc foi de înregistrare ►M6 sau carte de conducător auto ◄ în fiecare zi în care conduc, începând din momentul în care preiau vehiculul. Foaia de înregistrare ►M6 sau carte de conducător auto ◄ nu se retrage înainte de sfârșitul zilei de lucru, numai în cazul în care această acțiune este autorizată. Nici o foaie de înregistrare ►M6 sau carte de conducător auto ◄ nu se folosește pentru a acoperi o perioadă mai lungă decât cea stabilită.
Atunci când conducătorul auto este în imposibilitate de a folosi aparatura montată la bordul vehiculului ca urmare a faptului că nu se află în vehicul, perioadele de timp indicate la alineatul (3) liniuța a doua literele (b), (c) și (d):
          (a) în cazul în care vehiculul este echipat cu un aparat de înregistrare în conformitate cu  anexa I, se înscriu pe foaia de înregistrare manual, automat sau în orice alt fel, lizibil și fără a murdări foaia, sau
          (b) în cazul în care vehiculul este echipat cu un aparat de înregistrare în conformitate cu anexa I B, se înscriu pe cardul conducătorului auto cu ajutorul funcției de introducere manuală oferită de aparatul de înregistrare.


Aici aveti textul in caz ca nu (ma) credeti : http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CONSLEG:1985R3821:20100111:RO:PDF

Bun , se justifica ....dar cum ??? 
Pe verso la diagrama se completeaza manual timpul  si activitatea facuta de la scoatere ..pana in momentul cand revii la camion si introduci o noua diagrama in aparat .
La tahograful digital se face prin introducerea datelor manual si validarea acestora

DIRECTIVA 2006 /22 CE
art.11 a).(3) Comisia redactează un formular electronic imprimabil, în conformitate cu procedura prevăzută la articolul 12 alineatul (2), care trebuie utilizat în cazul în care un conducător auto a fost în concediu medical sau în concediu anual sau atunci când conducătorul auto a condus un alt vehicul exclus din domeniul de aplicare al Regulamentului (CEE) nr. 3820/85, pe parcursul perioadei menționate la articolul 15 alineatul (7) primul paragraf prima liniuță din Regulamentul (CEE) nr. 3821/85.
art 12  (2) Atunci când se face trimitere la prezentul alineat, se aplică dispozițiile articolelor 5 și 7 din Decizia 1999/468/CE, având în vedere dispozițiile articolului 8 din aceasta.
Formularul aici : http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2009:330:0080:0081:RO:PDF

Pentu cine isi aduce aminte , inainte de aparitia tahografelor digitale ,si implicit a foii de activitati , se foloseau diagramele galbene pentru justicarea timpilor lipsa , si ereau  folosite pe perioada concediilor de odihna, concediilor de medicale sau a altor tipuri de intrerupere a activitatii soferilor. pentru a fi luate in calcul acestea trebuieau stampilate si semnate de o persoana autorizata din frma .
In cazul in care camionul stationa la baza sau in o locatie propietate a firmei , se introducea  o diagrama normala cu km indicati la inceputul perioadei de stationare pana la urmatoarea plecare in cursa cand se schimba aceasta diagrama. si care erea ,, validata ,, de  o diagrama galbena .

PAREREA MEA ESTE CA PAUZELE EXECUTATE LA BORDUL CAMIONULUI , TREBUIESC FACUTE CU DIAGRAMA /CARD INTRODUS/A IN APARAT , pentru ca te aflii la bordul camionului si executi o activitatea , pe care nu o inregistrezi !!!!
Ia sa vad catii ma contrazic  ;) ;) ;) ;)

toader scrie: ``daca vii din cursa vineri seara scoti diagrama si pleci acasa ,sambata lucreaza alt coleg cu masina ta (local) normal ca nu mai sunt aceeasi km ca la scoaterea diagramei si trebuie sa pleci luni la ora 3 in cursa (la firma nu se lucreaza pentru a-ti face un formular de activitate) cum justifici lipsa diagramelor?``


Cand ajungi la baza si lasi un camion vineri  , si in cazul acesta alt coleg il ia in primire , tu trebuie sa lasi copii dupa discurile facute ,si luni cand revii la firma , sa preiei camionul, colegul trebuie sa lase copii dupa discurile lui , si luni normal ar fii sa ai o diagrama galbena(ATENTIE ) .
Tu manual pe o diagrama normala scrii nume , localitatea de vineri si cea de luni , data de vineri si cea de luni , numarul camionului  si km de vineri si cei de luni ( aici difera pentru ca a mers colegul ) si pe spate orele , de la x la n  si activitatea , odihna  .De ce spun normal ar fii sa ai si o diagrama galbena , pentru ca se poate ca tu sa pleci inainte de a deschide firma , si nu o poti avea stampilata si semnata !!! Dar cu copiile de la discurile colegului plus diagrama ta , iti justifici si kilometrii facuti de camion in timpul pauzei tale si activitatea ta , implicit pauza .!! ( aici vorbesc din experienta personala )

MULTI SPUN CA NU AI NEVOIE DE O FOAIE DE ACTIVITATI PE LANGA DIAGRAMA INIANTE DE TRECEREA A 72 ORE DE PAUZA !!! AICI VA ROG SA VA EXPRIMATI PAREREA  , INCA NU AM GASIT INDICII CLARE CARE CERTIFICA SAU NEAGA ACEST LUCRU !!!

La tahograful digital , justificarea timpului si actvitatea depusa o faci prin introducerea datelor manual , si validarea acestora . In memoria tachografului ,raman activitatile de o saptamana(exemplu ) in urma efectuate  , tot ce a efectuat colegul , si prin introducerea datelor manual iti acoperi timpii lipsa , si la un control ..se face evidentierea si controlul fiecarui sofer in parte . Aici repet...care este perioada minima de timp pentru care nu ai nevoie de foaie de activitati???

toader scrie:.    si nu mi sa raspuns la intrebarea,daca parasesc auto 5 zile (in alta localitate) fara a sti dinainte acest lucru e corect sa las o diagrama in tachograf pana la revenire ,sau cum a spus dl. Anton sa -mi trimita firma prin fax formular de activitate pentru lipsa celor 5 diagrame.``Buna intrebare !! Aici dupa PAREREA MEA poti lasa discul in tachograf ( daca nu il preia nimeni ) si cand revii sa completezi datele si sa justifici pauza , si ulterior sa nu mai  faci o introducere manuala pe verso , ( lucru mai bun decat sa ..mazgalesti ,, cu pixul ) dar pe cat de legala  este treaba cu stampila  si semnatura pe foaie trimisa prin fax ????

In continuare asteptam raspunsurile ARR la  intrebari !!!

ps : pentru a evita orice eventuale ,,certuri ,( cum sunt in alte subiecte ) , acesta e o parere personala , pe care am incercat sa o argumentez , va rog sa o respectati !!
Ultima oară modificat de Mario Bandit pe 22 Aug 2011, 22:22, modificat 1 dată în total.
Imagine
Va rog sa respectati regulile forumului !! http://www.soferii.ro/Forum/index.php/topic,2.0.html .
Mario Bandit
Administrator

Avatar utilizator
 
Mesaje: 2223
Membru din: 04 Apr 2011, 02:46
Localitate: Madrid- España // Bunesti - Valcea - Romania
Locul de munca: DSV Road Spain

Re: justificare pauza zilnica sau saptamanala

Mesajde toader » 22 Aug 2011, 20:41

    "Nici o foaie de înregistrare ►M6 sau carte de conducător auto ◄ nu se folosește pentru a acoperi o perioadă mai lungă decât cea stabilită."    atunci de ce sa o mai introduc in tachograf,sa fie "incalecata" 3-4 zile? cand pot inregistra manual pe verso (parasit auto....de la data ...la data...km sosire ,aceeasi km la plecare etc... sau cum mai face un coleg care schimba diagrama in fiecare zi chiar daca nu lucreaza auto...fiind stationat schimbando chiar si la 3 dimineata spunand ca abia atunci expira cele 24 de ore .total gresit ,fiindca diagrama se poate schimba si dupa terminarea programului de condus apoi intrand in repaus.                              Cat priveste    "cand revii la firma , sa preiei camionul, colegul trebuie sa lase copii dupa discurile lui "    mentionez faptul ca la transportul local nu se foloseste tachograful si auto ...il conduce oricice sofer din cei 250 .O alta intrebare ;La plecarea in cursa esti obligat sa iei si copii dupa diagramele colegului daca ai facut o cursa in echipaj in ultimele 28 de zile? eu nu am facut asa ceva.
toader
Incepator

Avatar utilizator
 
Mesaje: 70
Membru din: 04 Oct 2009, 12:43
Localitate: Galati

Re: justificare pauza zilnica sau saptamanala

Mesajde Mario Bandit » 22 Aug 2011, 21:45

toader scrie:    "Nici o foaie de înregistrare ►M6 sau carte de conducător auto ◄ nu se folosește pentru a acoperi o perioadă mai lungă decât cea stabilită."    atunci de ce sa o mai introduc in tachograf,sa fie "incalecata" 3-4 zile? cand pot inregistra manual pe verso (parasit auto....de la data ...la data...km sosire ,aceeasi km la plecare etc... sau cum mai face un coleg care schimba diagrama in fiecare zi chiar daca nu lucreaza auto...fiind stationat schimbando chiar si la 3 dimineata spunand ca abia atunci expira cele 24 de ore .total gresit ,fiindca diagrama se poate schimba si dupa terminarea programului de condus apoi intrand in repaus.                         


E acelasi lucru a lasa diagrama in tachograf , sau a face intrarea manual pe diagrama ..
..tu cand completetzi o diagrama pentru justificare ...scrii pe fata nume , localitate vineri + localitate luni , data de vineri +data de luni , numar camion si  km de vineri si km de luni ....iar pe verso ora de vineri + ora de luni si intre ele activitatea .......
.. daca o completezi doar pe fata cu nume -localitate vineri , data de vineri , numar camion si km de vineri ..o introduci - acul taho face linia pentru a arata ora , si pana cand revii la camion marcheaza odihna .. si tu luni o inchizi cu restul de date ....si acul face o alta linie . Atentie la ,, timpii morti !!!
daca se poate lasa diagrama in tachograf nu este nevoie schimbarea acesteia la 24 h , cand nu te afli la bordul camionului ....iar la trecerea timpului...pe diagrama se citeste data scrisa si ora facuta la introducere ..si data si ora la scoatere ...intre ele ai o singura activitate....si nu se suprapune cu altele ....

eu as recomanda ..ca vineri cand opresti camionul ...si te-ai pus pe pauza ...si vrei sa pui diagrama ...completeaza cea noua inainte de a scoate cea veche ...le schimbi repede si luni la fel , completezi pe cea noua , o introduci si dupa o ,,inchizi ,,pe cea veche ....pentru ca asa ai continuitate in activitati si elimini ,, timpii morti ,, plus ca la un control agentul se uita ....ai scos vineri la ora 19 00...si ai introdus alta (cea de odihna ) la 19 :20
si ai 20 minute de timp nejustificat .si apare intrebarea CE AI FACUT IN 20 MINUTE ?? ??...chiar daca pe foaie apar aceasi km si pe una si pe alta ....

toader scrie:    .O alta intrebare ;La plecarea in cursa esti obligat sa iei si copii dupa diagramele colegului daca ai facut o cursa in echipaj in ultimele 28 de zile? eu nu am facut asa ceva.


Eu consider ca ar trebuii sa ai pe langa discurile propii ,  si copii dupa discurile copilotului ..asa iti  ,, certifici ,, perioadele de diponibilitate , cand ai format un echipaj ... poti devenii suspicios de ceva ,,necurat ,, si se poate ajunge pana la imobilizarea camionului pana la clarificarea situatiei ....
Imagine
Va rog sa respectati regulile forumului !! http://www.soferii.ro/Forum/index.php/topic,2.0.html .
Mario Bandit
Administrator

Avatar utilizator
 
Mesaje: 2223
Membru din: 04 Apr 2011, 02:46
Localitate: Madrid- España // Bunesti - Valcea - Romania
Locul de munca: DSV Road Spain

putin ajutor - introducerea manuala a datelor in tahograf

Mesajde totoi » 03 Sep 2011, 14:11

cand  m-am tras la parcare  am pus  tahograful pe pauza  sa  fac odihna de  11 ore dar am uitat sa  dau end country.o sa  imi iau amenda pentru asta ?? va multumesc
Ultima oară modificat de totoi pe 03 Sep 2011, 16:16, modificat 1 dată în total.
totoi
 

Re: putin ajutor

Mesajde Mario Bandit » 03 Sep 2011, 16:11

Hai ca politia e indulgenta si te iarta  ;) ;)

OG 21/2009
art 8 -Aliniatul l(1) Urmatoarele fapte reprezinta incalcari foarte grave ale dispozitiilor Regulamentului Parlamentului European si al Consiliului (CE) nr. 561/2006 si ale Regulamentului (CEE) nr. 3.821/85 si constituie contraventii, daca acestea nu sunt considerate infractiuni potrivit legii penale:

punctul 26. nerespectarea de catre conducatorul auto a obligatiei prevazute la art. 15 alin. (2) din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 3.821/85 privind introducerea manuala a unor date sau nerespectarea de catre conducatorul auto a obligatiei prevazute la art. 16 alin. (2) din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 3.821/85 privind introducerea manuala a unor date in cazul defectarii tahografului;


Aliniatul  (3) Urmatoarele fapte reprezinta incalcari minore ale dispozitiilor Regulamentului Parlamentului European si al Consiliului (CE) nr. 561/2006 si ale Regulamentului (CEE) nr. 3.821/85 si constituie contraventii:

19. neintroducerea simbolului tarii in tahograf.

"Art. 9:
punctul  e) cele de la alin. (1) pct. 18—20, 22—29 si 38, cu amenda de la 4.000 lei la 8.000 lei, aplicabila conducatorului auto;
punctul m) cele de la alin. (3) pct. 13—19, cu amenda de la 2.000 lei la 4.000 lei, aplicabila conducatorului auto.
Ultima oară modificat de Mario Bandit pe 03 Sep 2011, 18:00, modificat 1 dată în total.
Imagine
Va rog sa respectati regulile forumului !! http://www.soferii.ro/Forum/index.php/topic,2.0.html .
Mario Bandit
Administrator

Avatar utilizator
 
Mesaje: 2223
Membru din: 04 Apr 2011, 02:46
Localitate: Madrid- España // Bunesti - Valcea - Romania
Locul de munca: DSV Road Spain

Re: putin ajutor - introducerea manuala a datelor in tahograf

Mesajde lascu » 03 Sep 2011, 17:57

eu am fost amendat ca nu am bagat begin country la inceperea programului in Germania ,amenda 25 euro, dar cum ti-e norocul
poate nu te controleaza 29 de zile
lascu
Junior

Avatar utilizator
 
Mesaje: 126
Membru din: 13 Feb 2010, 20:06
Localitate: Petrosani

Re: putin ajutor - introducerea manuala a datelor in tahograf

Mesajde cico_3504 » 03 Sep 2011, 20:27

mentioneaza pe spatele tichetului , locul exact,tara,asa ai un surplus de siguranta,si dovedesti buna ta credinta,ca sa zic asa
Carnet de conducere au foarte multi dar putini stiu sa si conduca,pentru acestia respectul meu
cico_3504
Global Moderator
 
Mesaje: 1687
Membru din: 10 Aug 2009, 15:59
Localitate: Bucuresti

Re: putin ajutor - introducerea manuala a datelor in tahograf

Mesajde totoi » 04 Sep 2011, 23:50

multumesc pentru raspunsuri. s-aveti drumuri bune
totoi
 

Re: justificare pauza zilnica/ saptamanala + perioade de inactivitate !!!

Mesajde mariusdafxf » 08 Sep 2011, 17:41

pauza la domiciliu(garaj)se poate face si fara card (diagrama)in tahograf dar iti trebuie foaie de concediu(alte activitati)de la firma. Daca lucreaza alt coleg in perioada respectiva nu trebuie sa-i lasi copii diagrame decit daca ai lucrat in echipaj cu el ultimele 28 zile(nu este obligatoriu se vede si pe diagramele lui ca a lucrat in echipaj) Pauza in tranzit e bine sa o faci cu diagrama daca parasesti auto si nu le poti schimba trebuie foaie concediu(la card este simplu dai end country si pleci linistit) Multi fac greseli ptr. ca nu inteleg bine termenii(SAPTAMINA DE LUCRU,PROGRAM.PAUZA SAPTAMINALA ETC.)Aceste reguli nu au fost date ca sa ne odihnim au fost date ca sa muncim toti egal 180H ca si un strungar sau o croitoreasa nu intereseaza pe nimeni cit dorm eu ci cit muncesc.Eu asa vad lucrulile este parerea mea si sper ca nu am suparat pe nimeni.Sint 99% sigur ca se va gasi cineva care ma va critica, asta e moda pe acest forum moda care reflecta de altfel cum stau de fapt relatiile dsintre noi soferii.
cine stie cunoaste
mariusdafxf
Junior

Avatar utilizator
 
Mesaje: 484
Membru din: 26 Iun 2010, 12:12
Localitate: ROMANIA-PRAHOVA

Re: justificare pauza zilnica/ saptamanala + perioade de inactivitate !!!

Mesajde mariusdafxf » 08 Sep 2011, 18:16

revin trebuia sa fiu putin mai clar/ la fel ca un strungar adica 8-9h pe zi,5-6zile pe saptamina lucratoare ,180h pe luna.
cine stie cunoaste
mariusdafxf
Junior

Avatar utilizator
 
Mesaje: 484
Membru din: 26 Iun 2010, 12:12
Localitate: ROMANIA-PRAHOVA

Re: putin ajutor - introducerea manuala a datelor in tahograf

Mesajde nonivis » 02 Noi 2011, 19:47

referitor la introducerea datelor manual..am si eu o nelamurire...dupa ce ai f ziua de munca si implicit saptamina, stii ca te duci doar peste 3 zile la munca...pui taho pe pauza, end contry si apoi poti scoate cardul din aparat??????
noni
nonivis
Incepator

Avatar utilizator
 
Mesaje: 13
Membru din: 04 Oct 2011, 12:34
Localitate: Slobozia
Locul de munca: somer

Re: putin ajutor - introducerea manuala a datelor in tahograf

Mesajde Silencer » 02 Noi 2011, 20:09

da il poti scoate linistit.
Silencer
Incepator

Avatar utilizator
 
Mesaje: 19
Membru din: 03 Sep 2010, 18:40
Localitate: Stavanger

Re: putin ajutor - introducerea manuala a datelor in tahograf

Mesajde nonivis » 02 Noi 2011, 20:31

multumesc..drumuri bune..
noni
nonivis
Incepator

Avatar utilizator
 
Mesaje: 13
Membru din: 04 Oct 2011, 12:34
Localitate: Slobozia
Locul de munca: somer

Re: putin ajutor - introducerea manuala a datelor in tahograf

Mesajde nonivis » 05 Noi 2011, 21:01

cind se foloseste functia out of scope??se programeaza din meniul tahograhului???
noni
nonivis
Incepator

Avatar utilizator
 
Mesaje: 13
Membru din: 04 Oct 2011, 12:34
Localitate: Slobozia
Locul de munca: somer

Următorul


  • Advertisement

Înapoi la PROGRAMUL DE CONDUS

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

  • Advertisement