Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Postări Recomandate

• Members
Postat

Va salut.Vin si eu la voi cu o intrebare si as vrea sa primesc raspunsuri bazate doar pe articole din lege,daca se poate...as vrea sa stiu daca patronul unei firme,iti poate opri din banii pe care trebuie sa ii primesc in urma efectuarii curselor care ti s-au dat sa le faci...nu mi-am primit restul de bani din motiv ca"trebuie sa discutam,sa vedem consumul si altele"...va mai zic si ca mi-a tras banii pe cablul de lumini de pe remorca pentru ca s-a agatat si s-a rupt...am stat 2 ore in terminal la Nickelsdorf pana l-am facut sa stea cat de cat pana la garaj...

• Members
Postat

eu vreau sa stiu daca este stipulat in Codul Muncii la vreun articol unde sa scrie ca administratorul firmei poate retine bani pentru consum de motorina sau chestii dinastea...daca nu o sa-mi dea banii,fii sigur ca am si zburat la avocat...oricum aveam de gand sa il dau in judecata pentru neplatirea salariului de incadrare,dar acum mai am un motiv

astept si alte pareri/opinii

• Moderators
Postat

Raspunsuri bazate pe lege gasesti la un avocat sau la ITM......Daca un patron,director firma,etc vrea sa opreasca din banii unui sofer din diverse motive o poate face..[legal,ilegal..alta mincare de peste].

Legal poate face o decizie de imputare pentru diversele lucruri....Daca este reala sau nu este o alta problema..Tu angajat ai posibilitatea de a fi sau nu de acord...si atunci...daca ti se opresc bani justificat[adica cu o decizie de imputare sau alt act] sau nejustificat [iti spune seful ca ai depasit consumul si a oprit bani] si tu nu esti de acord ai posibilitatea de a actiona legal..primul pas la ITM,apoi la o instanta judecatoreasca[unde ai domiciliul de exemplu].Daca ti se inmineaza acte de impunere,poprire...fii atent la data,sa fie trecuta data la care semnezi nu anterioara...asta deoarece termenul legal de a actiona impotriva acestora este de maxim 15 zile...Litigiile de munca nu se taxeaza,doar daca vrei tu sa iti pui un avocat

Asa ca de aceea este mai mult decit indicat ca atunci cind te angajezi undeva sa citesti cu atentie contractul de munca pe care il semnezi...ai mai jos si un link cu codul muncii...vezi de exemplu articolul 40 ce zice...dar cel mai bine citestel in intregime...te va ajuta sa intelegi multe lucruri,succes

http://www.avocat-dreptul-muncii.eu/leg ... 14_pdf.pdf

• Members
Postat

Pe loc repaus !! Înainte de a merge la itm , citeste clauzele contractului de munca ca parca vad ca ai semnat fără sa citesti ce scrie acolo . Daca , si atentie , daca exista o clauza pentru care tu semnezi ca esti deacord cu 19 % plus 0,3 / tona consum sau ca vei primi traseu impus si tu daca nu respecti ( consum extra , uzura , plata autostrăzi vignete / poduri / tunele etc ) firma prin hotărâre judecătorească ( unicul mod de stabilire si imputare a incidentelor de munca ) iti poate oprii bani din salarul de încadrare , un x la suta lunar diurna nu se atinge . Desi sunt clauze abuzive , prin semnătura ta se considera ca esti informat de conditii , te compromiti sa le respecti si sa platesti ce depasesti .

Postat

Ucenicule pune mana pe telefon si suna la jurist..nu mai sta si te gandi ca o sa lucrezi gratis...pune omu la munca ,ca de aia platesti cotizatie...suna l pe Ilcas Valentin.Pace noua.

• Members
Postat
Ucenicule pune mana pe telefon si suna la jurist..nu mai sta si te gandi ca o sa lucrezi gratis...pune omu la munca ,ca de aia platesti cotizatie...suna l pe Ilcas Valentin.Pace noua.

nu mai e problema acum...s-a rezolvat :D

• Members
Postat

haideti sa va explic mai pe larg cum a fost treaba...eu am fost o perioada pe 7.5 tone,apoi m-am mutat pe 40 tone.Am fost dupa masina noua in Germania si cand am mers dupa semiremorca la Krone,acolo un polonez ori neexperimentat ori prea increzator de sine,a vrut sa iasa pe poarta de la Krone avand semiremorca cuplata.Noi cand am intrat in curte am lasat camionul intr-o zona rezervata pentru pregatirea masinii de cuplarea semiremorcii,adica luat roata de rezerva jos si alte chestii...polonezul de care v-am zis mai devreme vroind sa iasa pe poarta,a fost nevoit sa "rupa"semiremorca pt ca altfel nu avea cum sa iasa prin acel loc,dar avea posibilitatea de a iesi prin alta parte,el alegand-o pe asta mai proasta si ne-a agatat masina cu coltul din stanga semiremorcii din asta rezultand zgarierea destul de urata a capului tractor,de jos de la lada de mancare pana in partea de sus a cabinei si ruperea acelei bucati din spatele cabinei care se da la o parte pentru a permite intrarea soferului sa cupleze furtunele de aer si cablurile de lumini si ABS.Mare tambalau pe acolo pentru ca noi am vrut sa chemam politia deoarece initial polonezul a vrut sa plece,noroc ca era bariera lasata,altfel pleca fara sa dea socoteala.Dupa o convorbire cu baiatul care se ocupa de asigurari la noi la firma,ne-a zis sa facem copii dupa buletinul,permisul si asigurarea polonezului,dar si sa completam acea constatare amiabila...zis si facut pana la completarea acelei constatari cu care polonezul nu a fost de acord...eu m-am pus sa desfac roata de rezerva,iar colegul a mers sa faca actele cu polonezul...intre timp terminase cu actele si polonezul a plecat,dup-aia imi spune ca ala n-a vrut sa faca amiabila,iar pe motivul asta m-am speriat ca n-o sa-mi primesc banii,din cauza ca n-a fost facuta amiabila si "cei de la asigurari,nu pot sa faca masina pe asigurare"...asta a fost povestea:))voi ati cerut,eu v-am scris :)

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.