Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Postări Recomandate

• Members
Postat

Salut!Are vreun coleg informatii despre modelul acesta?Informatii din trafic,nu de pe site-ul volvo,ca acolo sunt toate bune si frumoase.Mii de multumiri!

• 2 weeks later...
  • Members
Postat

Salut.Cine conduce sau a condus acest model,aparut recent totusi,rog sa posteze ceva informatii,pareri personale,despre cutia i-shift,motor,consum,tinuta de drum,etc.Si,daca raman in topic,o scurta comparatie cu ultimul Actros,tot euro 6.Multumesc.

• 8 months later...
  • 4 months later...
  • Members
Postat

Corect,am gresit eu.Intre timp am facut 1 an de cand lucrez pe euro 6/460 cp.Avea 3 km cand a iesit pe poarta fabricii(Gent,Belgia).Acum are peste 110.000 km si am schimbat:pompa adblue,conducte legatura rezervoare,caseta de directie.Consum bun,se misca bine pana- n 17 to,simte la 24 to,ceva caluti in plus ar fi bineveniti.Drumuri bune tuturor!

• Members
Postat

Corect,am gresit eu.Intre timp am facut 1 an de cand lucrez pe euro 6/460 cp.Avea 3 km cand a iesit pe poarta fabricii(Gent,Belgia).Acum are peste 110.000 km si am schimbat:pompa adblue,conducte legatura rezervoare,caseta de directie.Consum bun,se misca bine pana- n 17 to,simte la 24 to,ceva caluti in plus ar fi bineveniti.Drumuri bune tuturor!

Ce consum are ?

• Members
Postat

Salut Mario!Te invidiez,in sens pozitiv,pentru fidelitatea fata de renault-ul tau(daca tot cu el iti desfasori activitatea)!Desigur,conteaza si greutatea transportata.Cat am fost tractionist la DSV-Horsens DK aveam curse de la Velux-Kolding pentru Germania ce nu depaseau 5-6 tone.Stiu ca lucrezi cu DSV-ul si,daca nu ai tonaj,probabil ca e suficient renault-ul tau!Acum avem remorcile noastre,o alta casa de expeditii si,frecvent,24 tone...Din Italia pana-n UK,tranzit Elvetia,parca ar fi loc de ceva caluti.Bineinteles ca sunt multumit de masina,e volvo nou si 90℅ din km sunt facuti de mine,doar in acest concediu mai lung(innoire atestate) il conduce altcineva.Drumuri bune si sanatate maxima!

• Members
Postat

Pentru colegul Calin_Alex.Media generala,27.5 l/100 km.Sub 10 tone e mai mic(24-25%),cu 24 tone mai mare(urca la 29-30-31%).Depinde si de zona tranzitata,perioada din zi(noaptea e altceva).Sefu' e multumit,primeste rapoarte de la Volvo cu note pentru noi si zice ca e bine.

• Members
Postat

Pentru colegul Calin_Alex.Media generala,27.5 l/100 km.Sub 10 tone e mai mic(24-25%),cu 24 tone mai mare(urca la 29-30-31%).Depinde si de zona tranzitata,perioada din zi(noaptea e altceva).Sefu' e multumit,primeste rapoarte de la Volvo cu note pentru noi si zice ca e bine.

Multumesc

• Moderators
Postat

amuzanta treaba pentru mine..dar asa ca sa inteleg..ai cerut opinii despre comportarea la drum..consum..etc...pe urma spui ca lucrezi de 1 an pe el..No ..acum...daca inteleg eu bine..tu intr-un an nu ai avut timp sa iti formezi o opinie..?? sau am inteles eu gresit,..si tu de fapt doar doreai sa aduci in atentie faptul ca lucrezi pe el.. O:-)  O:-)

Volvo fh 16 are motorizari mai multe..incepe cu 44o..460...510..520..550..650..750..

• Members
Postat

amuzanta treaba pentru mine..dar asa ca sa inteleg..ai cerut opinii despre comportarea la drum..consum..etc...pe urma spui ca lucrezi de 1 an pe el..No ..acum...daca inteleg eu bine..tu intr-un an nu ai avut timp sa iti formezi o opinie..?? sau am inteles eu gresit,..si tu de fapt doar doreai sa aduci in atentie faptul ca lucrezi pe el.. O:-)  O:-)

Volvo fh 16 are motorizari mai multe..incepe cu 44o..460...510..520..550..650..750..

Omu a intrebat in 21 iulie 2014 despre acest tip de camion. In august 2015 a zis ca intre timp a facut un an de cand conduce acest tip de camion.

• Members
Postat

Mersi Calin pentru ajutor!Anul trecut am luat legatura cu un transportator ce urma sa cumpere astfel de camioane.Nici nu stiam ce modele exista,fh x sau y.Din dorinta de a fi,oarecum,pregatit macar teoretic am pus intrebarile respective.M-am lamurit intr-un an cat de cat si spun asta pentru ca nici cei de la volvo nu s-au lamurit clar.Ma refer la fiabilitate,trebuie sa se parcurga milionul de km si nu cred ca exista vreun euro 6 care a facut asta.Am schimbat pompa adblue,caseta de directie si nu functiona clima de stationare.Asta in cei 110 000 km facuti pana acum.Vedem ce urmeaza.Va salut!

• Moderators
Postat

probabil ai avut tu nesansa la cap tractorul respectiv..sunt la noi capete tractor care au peste 200 mii kilometri si nu au avut nici o problema..plasticaraia din interior lasa de dorit dar in rest pe mecanica nu au fost probleme..sincer..personal..cu toate ca sunt fan volvo..acest model este mai slab decit f12..din punctul meu de vedere..spatiul e generos de acord ..dar eu sunt interesat de puterea motorului si organizarea diferitelor in jurul pozitiei soferului..din aceste puncte de vedere f12 e superior..ma refer strict la cele spuse mai sus..aceiasi 460 CP.. :-B [de exemplu fh12 din 2013 cu fh16 din 2014..sau 2015 ]

• 4 months later...
  • 1 month later...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.