Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Postări Recomandate

• Members
Postat

Buna,am si eu o intrebare.. mi.am facut atestatul luna trecuta si aveam doar categoria c, mi.a fost eliberat si am vazut ca pe spate scrie categoriile c1 si c. Acum vreau sa dau si pentru e, trebuie sa imi schimb atestatul? E valabil daca vreau sa conduc camion peste 7.5 t?

• Administrators
Postat

E valabil si nu prea. E valabil in sensul ca poti conduce si peste 7.5tone (din ce stiu eu), insa adaugand o noua categorie la permis, trebuie schimbat permisul. Schimbi permisul, primesti o noua serie la el, deci nu mai corespunde seria permisului de pe atestat cu seria din permis.

(Poate ma insel, cel mai bine intrebi la ARR)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

• Members
Postat

Dar nu conteaza ca pe spate e scrisa doar categoria c? Si nu scrie ce?Inafara ca se schimba seria ca supraveghetorul cu care am dat examenul a zis ca asta nu e problema...

• Administrators
Postat

Pai cand ai dat atestatul, ai facut ceva diferit de cei cu CE? Nu cred. Pun pariu ca ai fost la curs in acelasi timp cu cei cu CE.

Sa fii sigur(a), cel mai bine intrebi pe cineva de la ARR. Cauta pe google agentia din orasul tau si da un telefon sau mail

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

• Moderators
Postat

alooooo....hai sa ne revenim...la categoria C ,C1 traseul este dat doar cu camion...la categoria CE ai atasata si o remorca care face diferenta intre clase,una este o remorcuta de maxim 750 kg[acceptata la c1 sau C alta este peste 750 kg [acceptata la CE].....revenind insa la intrebarea initiala....atunci cind se schimba datele de pe permis trebuie schimbat automat si atestatul deoarece nu mai corespund seriile...chiar daca titularul este aceeiasi persoana...oricum Cristina [sa nu fie Cristian ]..cind ai dat examenul ar fi trebuit sa parcurgi inainte ''ceva lectii'' care sa te invete lucruri elementare....de exemplu asa ceva...

Categoria C - obtinerea permisului de conducere a autovehiculelor din aceasta categorie permite conducerea masinilor care au mai putin de 9 locuri pe scaune (cu scaunul soferului inclus), dar care au o masa mai mare de 3,5 tone. Legea permite atasarea unui remorci si formarea implicita a unui ansamblu, cu mentiunea ca greutatea maxima a remorcii sa nu depaseasca 750 de kilograme. De asemenea, categoria C are 2 subcategorii, dupa cum urmeaza:

a) C1 care permite conducerea vehiculelor cu masa intre 3500 si 7500 de kilograme si care au maxim 8 locuri, cu tot cu scaunul soferului inclus. Legea permite formarea unui ansamblu de vehicule, adica alaturarea unei remorci, cu conditia ca autovehiculul tragator sa fie din categoria C1, iar masa totala a remorcii sa nu fie mai mare de 750 de kilograme.

B) C1E este o subcategorie mai speciala, care permite formarea de ansambluri rutiere cu masa maxima de 12000 de kilograme, cu conditia ca vehiculul tragator sa fie din categoria C1, iar reporca sa aiba maxim 750 de kilograme incarcata sau ca masa remorcii incarcate sa nu depaseasca masa autovehiculului tragator;

Categoria CE - promovarea examenului pentru categoria CE permite soferilor sa conduca un ansamblu format dintr-o masina din categoria C si o remorca cu o masa totala care depaseste 750 de kilograme;

Asa ca daca si la atestat ai invatat la fel......retine...a fi sofer profesionist este o mare responsabilitate..nu o joaca..

• 1 month later...
  • Members
Postat
Buna,am si eu o intrebare.. mi.am facut atestatul luna trecuta si aveam doar categoria c, mi.a fost eliberat si am vazut ca pe spate scrie categoriile c1 si c. Acum vreau sa dau si pentru e, trebuie sa imi schimb atestatul? E valabil daca vreau sa conduc camion peste 7.5 t?

Da trebuie, altfel risti sa o imbulinezi la un control rutier, la mine pe atestat pune CE DE pentru ca il am si pe ala de persoane

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.