Sari la conținut
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Comunitatea soferilor profesionisti

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Intrebare despre atestat marfa

Featured Replies

Postat
  • Members

O intrebare scurta am daca se poate.

Am incercat sa caut in legislatie dar nu am gasit un raspuns clar. Gunoiul se considera marfa? Ca sa conduci un camion de gunoi trebuie si atestat? 

Multumesc mult.

Postat
  • Members

Salut! Ca sa  transporti marfa( gunoi in cazul tau) cu un vehicul mai mare de 3,5t iti trebuie atestat transport marfa. Daca transporti marfa in cont propriu (pentru tine) nu ai nevoie de atestat

Postat
  • Members
Acum 1 oră, olt a spus:

Daca transporti marfa in cont propriu (pentru tine) nu ai nevoie de atestat

Greșit!

Dacă autovehiculul are M.T.M.A. mai mare de 3,5t și este destinat transporturilor de mărfuri, atunci îți trebuie atestat. Nu contează că e transport comercial, public, special sau privat, nu contează cine deține autovehiculul (persoană fizică sau persoană juridică), nu contează distanța pe care se desfășoară transportul și nici obiectul transportului (ce marfă e înăuntru).

Transportul în cont propriu are două referiri în legislația din domeniu. Odată vis-a-vis de tipul și metodologia de obținere a licenței de transport (transportul în cont propriu poate fi încadrat și ca transport necomercial) și a doua oară vis-a-vis de obligativitatea respectării normelor cu privire la timpii de conducere și odihnă (conducătorii de vehiculele/ansamblu de vehicule cu M.T.M.A. de max. 7,5t, ce desfășoară activități de transport necomercial sunt exceptați de la respectarea Reg. C.E. 561/2006). Acuma, nu știu la care din aceste două situații te-ai referit, dar în orice caz, nici una din ele nu prevede (și nici nu rezultă din enunțul lor) excepția de la deținerea atestatului.

Postat
  • Members
Acum 2 ore, cri5tian a spus:

Greșit!

Dacă autovehiculul are M.T.M.A. mai mare de 3,5t și este destinat transporturilor de mărfuri, atunci îți trebuie atestat. Nu contează că e transport comercial, public, special sau privat, nu contează cine deține autovehiculul (persoană fizică sau persoană juridică), nu contează distanța pe care se desfășoară transportul și nici obiectul transportului (ce marfă e înăuntru).

Transportul în cont propriu are două referiri în legislația din domeniu. Odată vis-a-vis de tipul și metodologia de obținere a licenței de transport (transportul în cont propriu poate fi încadrat și ca transport necomercial) și a doua oară vis-a-vis de obligativitatea respectării normelor cu privire la timpii de conducere și odihnă (conducătorii de vehiculele/ansamblu de vehicule cu M.T.M.A. de max. 7,5t, ce desfășoară activități de transport necomercial sunt exceptați de la respectarea Reg. C.E. 561/2006). Acuma, nu știu la care din aceste două situații te-ai referit, dar în orice caz, nici una din ele nu prevede (și nici nu rezultă din enunțul lor) excepția de la deținerea atestatului.

Da, ai dreptate. Am facut o confuzie.....

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

Navigare recentă 0

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.