Members iontzu89 Postat Iulie 13, 2011 Members Postat Iulie 13, 2011 Dupa ce a-ti trimis dosarul dupa cat timp v-a contactat ? Citează
Members soferik30 Postat Iulie 13, 2011 Members Postat Iulie 13, 2011 eu am trimis dosarul vineri cu fancurier si marti m-au sunat Citează
Members LupulSinguratic Postat Iulie 13, 2011 Members Postat Iulie 13, 2011 bafta baietilor care pleaca acum! sa auzim numai de bine! drumuri line! Citează
Members iontzu89 Postat Iulie 13, 2011 Members Postat Iulie 13, 2011 Mersi de raspuns. Bafta celor care merg!Sper ca saptamana viitoare sa pot sa merg sa imi depun si eu dosarul Citează
Members robert. Postat Iulie 13, 2011 Members Postat Iulie 13, 2011 salutare, daca inca lucrez,dupa ce trimit dosarul si ma suna care este procedura?eu trebuie sa stau in preaviz,cum ma programeaza pt plecare? Citează
Members soferik30 Postat Iulie 14, 2011 Members Postat Iulie 14, 2011 pe mine m-au sunat marti si mi-au zis daca pot pleca vineri si eu lucram si am zis ca in cateva zile pot sa rezolv cu lichidarea si m-au programat pentru vinerea urmatoare.bafta,sa auzim numai de bine si drumuri line la toti colegii. Citează
Members Jan68 Postat Iulie 14, 2011 Members Postat Iulie 14, 2011 Cer scuze pt. interventie, doresc sa fac o Informatie! Diferenta intre ,,incepatori si veterani,,este : 1.experienta 2.salar (contract RO.,,minim,,LEI ) DIURNA/ZI (intern/extern )este :EGALA (si legala ) atat pt. unii cat si pt.altii!!!!!!!!!(difera de la tara la tara) ,,Atentie la contract : 1.citit 2.semnat,, ,,Si cei tineri au drept de munca,unii stiu tot... inainte de a urca pe masina ...,, ,,Problema este :aceasta diurna/zi(e/$/..)daca toti ar stii si ar cere nu ar fii diferente mari la baniiiiiiiiiii,, (daca v-a fii nevoie...pt.a avea castig in instanta :copii-CMR(data,nume soferi)-diagrame ,foi parcurs etc)=% ,,Cei tineri astazi ;maine ve-ti devenii veterani....iar peste un an :daca vin indieni la noi si lucreaza pe 100 e/luna ;e pre tarziu pt. voi ca (noi) astazi nu am fost intelesi....,, ,,In urma cu 21 ani ,am fost in strada pt. ca doream altceva...;unii erau la televizor...;altii se jucau cu masinute...,, ,,Doriti sa fim cat de cat egali ???Uniti-va !!!!!! ,,====RESPECT. Despre-- DIURNA/ZI---(intern/extern )=====info.net. ... DIURNA==pentru celtuieli deplasare (hrana,sucuri...) sau cititi C.M.art44/46.alin2/4.(delegat,detasat) ,,La toti ne-e greu ,dar nu la fel ,,Doamne ajuta la toata lumea.Drumuri bune. Citează
Members nmg Postat Iulie 14, 2011 Members Postat Iulie 14, 2011 Cer scuze pt. interventie, doresc sa fac o Informatie! ... Doamne ajuta la toata lumea. Drumuri bune. Eu nu prea am inteles ... Poti fi ceva mai clar ? Citează
Members Jan68 Postat Iulie 14, 2011 Members Postat Iulie 14, 2011 Eu nu prea am inteles ... Poti fi ceva mai clar Despre DIURNA pe ZI (citeste atent,ti-am facut o sinteza ,revin cu detalii speciale.) Citează
Members lupu Postat Iulie 15, 2011 Members Postat Iulie 15, 2011 ciudat modul tau de exprimare... \ Citează
Members Jan68 Postat Iulie 15, 2011 Members Postat Iulie 15, 2011 Imi pare rau daca nu puteti intelege !!!! La scoli unii dascali nu scriu pe tabla-trebuie sa fii atent si sa-ti scrii notite (bla.bla,bla.....) Avem:- DREPTURI pe care multi nu le stiti :ex.(dreptul la Diurna pe zi in tara si strainatate.minim/maxim!!!!!!)? -OBLIGATII.....pe...care.....:ex .(Reg.561,,colegul Gongy a scris multe...),,invatati-l si respectati-l,,!!!!!!!! Cel mai important ;Ai dreptul sa fii Informat. (daca ti se spune =nu intelegi;...daca nu-ti spune=nu stii) -cer scuze. Cand va cunoasteti drepturile, puteti sa le cereti.....(nu munciti a ,,moca,, !!!!!!) Incerc sa va ajut...dar ,,probabil ,,trebuie sa fii de ,,meserie ,,pentru a intelege.....(Reg.561.....DIURNA....etc) DIURNA=cheltuieli deplasare...(hrana,sucuri..) DIURNA deductibila=care se deduce..(scutit impozit) C.M.=CODUL MUNCII=art.44/46 alin 2/4==(indemnizatie de detasare ) DIURNA interna pe zi=32,50 lei -Romania.......(se aplica 2,5x diurna in sector public-conform cod fiscal) DIURNA extern pe zi MINIM=30,18 euro -UE....(35e-25%diminuat lg.118/2010=26,25e+15%majorat lg.285/2010=30,18e. in vigoare 1.1.2011) DIURNA extern pe zi MAXIM deductibila=75,47 euro-UE (Bulgaria=27,60 ) !!!!!!!!!! DIURNA/ZI nu este egala cu DIURNA/WEEKEND !!!!!!!!!!!!!!!! Este mult de povestit despre diurna ==iar unii colegi pot sa aiba alte informatii despre coatumul diurnii !!!!!! IDEEA.....cine stie si cere .....primeste......nu face .......foamea....!!!!!!! ........cautati la stiri diverse........... Unele firme ,, serioase,, depun la banca in contul soferului (euro+lei) iar daca ceri extras de cont este specificat .,,DIURNA -de la cine ..................... firma,data,suma.... Nu aici trebuia sa deschid acest subiect . Problema mare este si CRIZA ;,,maine poate fii mai rau.. sau mai bine..!!! ,, Cine se supara.....nu-i problema mea(pot sa-mi vad de treaba ..) SANATATE la toti. JAN68 te rog sa iti structurezi bine mesajele , multumesc!!!!! Citează
Members blondul Postat Iulie 17, 2011 Members Postat Iulie 17, 2011 promit sa ma abtin de la orice fel de comentari rautacioase si sa fiu on topic LIKKA varule ce ai patit ? sa nu-mi ziki k nu te-ai inteles niki cu al 2 lea TITULAR? Sa inteleg ca deja ti-au luat bagajul si ai plecat in alta parte? Eu am plecat acasa dupa o luna de munca si cand am sunat sa intreb cand sa fiu in Tm m-au intrebat daca mai vreau sa stau o sapt si eu nu am zis nu. Fratika sper sa mai vb ! Bafta ! Citează
Vizitator Anonymous Postat Iulie 18, 2011 Postat Iulie 18, 2011 salut blondule , ai putea sa ne spui si noua celor care inca nu am ajuns pe acolo , concret , cati bani ai luat pt o luna , cu cat ai mai ramas ( daca ai mai ramas cu ceva ) cat ai cheltuit intr-o luna si eventual si alte chesti care ne-ar putea interesa in caz ca ajungem pe acolo . pe mine de exemplu m-au chemat saptamana trecuta , m-au sunat marti sa fiu vineri acolo , dar am refuzat din cauza timpului prea scurt pt lichidare si alte chestii ( momentan lucrez ) , le-am spus sa ma sune cu macar o saptamana inainte , sunt curios daca or sa o mai faca ... Citează
Members horatiu Postat Iulie 18, 2011 Members Postat Iulie 18, 2011 Pai ...uite , o sa-ti spun cum vad eu treaba ... pe acest thread nu am vazut o lauda la adresa hartl si tu dupa 2 saptamani spui ca este bine si ca in final traiesti cu acel salariu , de fapt tind sa-ti dau dreptate , de unul singur cu dormit la cabina , spalat la bidon probabil mai pui si 100euro la saltea(sau scaunul din dreapta) dar , ce te faci cu acei colegi care au 2 copii si sotia fara servici?!!! ce te faci cu acei colegi care au 150euro rata lunara la banca sau in caz contrar pierd casele ?!!! Daca tu dupa o luna muncita , chinuita , murdara spui ca acel salariu este ok probabil la atat te-ai evaluat , ce nu intelegi este ca in scurt timp va deveni o practica si putinele firme serioase or sa coboare si ele stacheta , adica cei care au un salariu cat de cat decent se vad nevoiti sa lucreze pe mai putin , ca de .... e perioada de criza si sunt destui care bat la poarta in cautarea unui loc de munca. Ce crezi ca s-ar intampla daca niciun sofer( in special cei incepatori) nu ar accepta salariile de mizerie ? sau la poarta hartl si altora ca ei nu va fi nimeni ? in lipsa oamenilor si avand comenzi de onorat crezi ca ar trage masinile pe dreapta ? sincer ma indoiesc de asta. Nu ma refer doar la tine , dar , din moment ce unii se vand asa ieftin e normal ca angajatorul sa-si ia nasul la purtare ...cum pana mea sa plec 2 luni pe comunitate , departe de cei dragi si cand ajung acasa sa constat ca era mai bine in tara. Sunt firme mici in distributie cu masini de 3,5t / 7,5t unde castigi peste 1500ron/luna si seara dormi acasa , esti spalat si calcat de nevasta ...cum sa lucrez pe tir in conditii mult mai grele , dar in acelasi salariu ?!! Trebuie sa invatam de la alte state cum sa ne cerem drepturile ? noi nu suntem in stare ? nu avem si noi cate doua "boase" ... daca nu e ok si asa , ne sta bine si sclavi.... la noi in dictionar nu exista cuvantul "GREVA ? mai bine spus: GREVA GENERALA ! Personal nu am lucrat niciodata pe TIR si in conditiile actuale nici nu o voi face , nici aici si nici in afara tarii ...sunt genul care prefera 1000 la umbra decat 2000 la soare , ptr ca in final cand trage linie ... ma refer la cel cu 2000 castigati in soare ... ajunge la concluzia ca era mai bine 1000 la umbra. alooo prietene drag,spicuiesc forumu acesta cam de prin ianuarie,bag seama ca nici habar nu aveai de el,asa ca vezi de umbra ta cu 1000 vorbesti din cartile lui creanga,asa ca cu argument referitor la angajari nu pre ai venit....si un sfat al meu stai calm la umbra... Citează
Members Mario Bandit Postat Iulie 18, 2011 Members Postat Iulie 18, 2011 va rog fara atacuri personale , fiecare are parerea lui si trebuie respectata , in caz de raspuns sau o explicatie data unui coleg , se recomanda un dialog civilizat . Citează
Members horatiu Postat Iulie 18, 2011 Members Postat Iulie 18, 2011 mario nu am avut dialog rautacios....dar oameni care prefera umbra pe 1000 de lei si mai are si de comentat chiar ma scoate din nervi,si poate nu numai pe mine.PUNCT...OK referitor la hartltrans sa povestesc cate ceva...in primul rand trebe sa ai noroc de un titular cu care sa te intelegi,altfel vei pupa doar autostrazi,fara parcari,fara drumuri inguste,nu pupi sa meri prin oras,s.a.m.d,exista soferi b care nu au facut o parcare in 3 luni de zile sub pretextul ca ne grabim, nu sti,lasa ca ai tu timp,vedem cum gasim o parcare goala,chesti din astea,in general fiecare trage pentru el,si credetima ca il doare undeva pe titular de tine,daca nu ai sange in veioza sa iei masina sa te chiunui tu cu ea,sa iti sara inima cand meri incarcat cu 24 de tone pe lucrari,sa balanseze si sa o tii in frau,tu sa tragi masina la rampa,tu sa te duci la firme sa intrebi ce si cum,sa inveti sa te descurci,ochii sa iti stea numa pe indicatoare,si multe altele,nu vei face nimic,decat sa vii sa scrii pe forum ca nu ti-a stat lumea la picioare si ca vai ce am patit eu la hartl,referitor la cat cheltui acolo...acum depinde de fiecare cat il tine buzunaru,in general cam 100 de euro pe luna,asta in conditiile in care iti gatesti singur si sti ca ai venit pentru un anume obiectiv,altfel nu iti ajung nici 600 pe luna,cam asta am avut de spus deocamdata am venit acasa de o zi,cei care aveti intrebari cu respect va voi raspunde la ele. Citează
Members cadydyu Postat Iulie 18, 2011 Members Postat Iulie 18, 2011 Horatiu , titularii ti-i alegi tu , sau ti se dau asa din oficiu care sint disponibili , poti sa-l refuzi din prima sau tre sa mergi cu el o cursa si apoi poti sa ceri sa te schimbe ?.....tu te intelegi cu titulaul , te lasa sa faci parcari la rampa , chestii de astea ? Citează
Members Mario Bandit Postat Iulie 18, 2011 Members Postat Iulie 18, 2011 mario nu am avut dialog rautacios....dar oameni care prefera umbra pe 1000 de lei si mai are si de comentat chiar ma scoate din nervi,si poate nu numai pe mine.PUNCT...OK mesajul este adresat tuturor , usor usor se deviaza de la subiectul principal al discutiei , si in loc sa dam informatii celor interesati , pierdem timpul . Citează
Members costi979 Postat Iulie 18, 2011 Members Postat Iulie 18, 2011 titularul n-ai cum sa-l alegi tu,doar daca va cunoasteti sau ii plac ochii tai cand te vede prin parcare,sa va intelegeti si sa te ceara de la bernard.in general sunt oameni ok,din cat i-am vazut prin firma insa nu se stie niciodata...si mai terminati cu contrele,in special aia de lucra pe mii de euro...decat sa mor de foame acasa cu 1000 lei mai bine lucru pe 1200-1300 euro.va simtiti amenintate posturile ale bine platite?scuzati daca trebuie si noi sa traim.si daca aveti alte pareri,am sa va rog sa vi le bagati undeva unde sa nu le vada soarele.... Citează
Members robert. Postat Iulie 18, 2011 Members Postat Iulie 18, 2011 caliynxxx-ce au spus mai exact referitor la faptul ca tu inca lucrezi?sa astepti alt telefon de la ei si atunci sa-ti depui demisia?parca am citit aici pe forum la alt coleg ca l-au programat pt plecare dupa ce termina perioada de preaviz..daca este altcineva care cunoaste situatia rog sa intervina. Citează
Members horatiu Postat Iulie 19, 2011 Members Postat Iulie 19, 2011 sa ne traiesti costica...ce faci printule?...blondule aflu ca esti acasa si nu dai nici un semn de viata?...si eu trebuia sa stau 2 saptamani acasa,si m-am cerut la bernard decat una,el a zis ca este ok acum tre sa dau tel la timisoara sa vad ce si cum...iar referitor la titulari printul costica a lamurit situatia,nu ma repet... Citează
Vizitator Anonymous Postat Iulie 19, 2011 Postat Iulie 19, 2011 caliynxxx-ce au spus mai exact referitor la faptul ca tu inca lucrezi?sa astepti alt telefon de la ei si atunci sa-ti depui demisia?parca am citit aici pe forum la alt coleg ca l-au programat pt plecare dupa ce termina perioada de preaviz..daca este altcineva care cunoaste situatia rog sa intervina. pai treaba sta cam in felul urmator : cam prin data de 01.07 am trimis dosarul , nu puteam sa-mi bag preaviz pt ca nu stiam daca ma cheama sau nu . a doua saptamana , prin 07.07 am sunat asa de control cu ceva intrebari " capcana " sa vad daca mi-a ajuns dosarul si daca e ok . intradevar au zis ca a ajuns si e in regula , sa astept ca ma suna . atunci eu am rugat-o frumos sa ma sune daca se poate macar cu o saptamana inainte pt a avea timp sa rezolv hartiile .au zis ca asa vor face , si eram chiar convins ca " sunt deja in cabina " . la nici 5 zile de la aceasta discutie m-au sunat , mai exact marti 12.07 la ora 16:30 , sa ma prezint deja vineri dimineata ( 15. 07 ) pt plecare . cu parere de rau dar a atrbuit sa-i refuz din cauza timpului prea scurt pt rezolvarea lichidari ( seful meu nu se bucura prea tare ca plec , asa ca e mai dificil de obtinut lichidarea intr-un timp asa scurt ) . din nou am vorbit cu ei si i-am rugat sa ma anunte macar cu o saptamana inainte de plecare , discutia asta purtandu-se miercuri dimineata . in timpul discutiei de miercuri (13.07) dimineata mi-au explicat ca s-ar putea luna asta sa nu mai cheme , august este concediu , deci posibil doar la inceputul lui septembrie sa fie urmatoarea runda de plecari . maine o sa sun eu din nou , sa vad ce mai fac fffetele de acolo si va tin la curent , daca aflu ceva noutati . acum eu astept sa vad , daca ma suna cu cel putin o saptamana inainte sau eventual DACA MA MAI SUNA ? , avand in vedere ca i-am refuzat odata . dar ar trebuii si ei sa inteleaga , ca cei care sunt angajati nu pot pleca , chiar cand vor , iar sa-mi depun preaviz si apoi sa nu ma mai sune , iarasi e nasol . ce sa zic ... astept . bafta tuturor si drumuri bune . Citează
Members blondul Postat Iulie 19, 2011 Members Postat Iulie 19, 2011 raspund ptr cei care nu au plecat inca ?> - banii sunt 600 e pe 4 saptamani , lucrezi 3 iei 450 e , cheltui in 4 sapt daca nu fumezi max 150 e cu tot cu cafea la 2,50e si dusuri de 3 e cand nu sunt moca ca pe italia. In general e bine ptr incepatori , se face scoala de conducere aici, si dupa 6 luni daca nu intrii titular POTI PLECA oricand, dar daca te face titular ca varul COSTI 975 mai poti ramane mult si bine pe ~ 1300 e. Citează
Members blondul Postat Iulie 19, 2011 Members Postat Iulie 19, 2011 sa ne traiesti costica...ce faci printule?...blondule aflu ca esti acasa si nu dai nici un semn de viata?...si eu trebuia sa stau 2 saptamani acasa,si m-am cerut la bernard decat una,el a zis ca este ok acum tre sa dau tel la timisoara sa vad ce si cum...iar referitor la titulari printul costica a lamurit situatia,nu ma repet... iti raspund dragul meu coleg> Mi-a zis Bernard sa nu te caut ca ne intalnim la Vomp si ne pune pe amandoi pe masina ! Citează
Members cadydyu Postat Iulie 19, 2011 Members Postat Iulie 19, 2011 Si noi astia care nu am plecat inca la Hartltrans , mai avem vreo sansa , ca am inteles ca nu mai au momentan nevoie pina prin septembrie ?? stiti ceva de asta cei care lucrati acolo ?.........din ce motive , s-au ocupat toate locurile de sofer 2 si nu a mai plecat nimeni de la ei ,......inseamna ca e bine acolo , sau nu mai fac asa de multe curse si stau masini la garaj ?? Citează
Postări Recomandate
Alătură-te conversației
Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.