Members rosu Postat Octombrie 22, 2012 Members Postat Octombrie 22, 2012 Poate pare o intrebare penibila dar mai bine intrebi decat sa golesti portofelul; daca ma angajez la o firma, la prima cursa facuta trebuie un certificat de desfasurare al activitatii sau o alta foaie precum ca nu am lucrat anterior si ca am perioada de pauza facuta? Citează
Members Sechi Postat Octombrie 22, 2012 Members Postat Octombrie 22, 2012 Conform reglementarilor in vigoare, trebuie sa ai cu tine contractul de munca. De acolo se vede de la ce data esti angajat in firma si, incepand cu acea data trebuie sa dovedesti cu diagrame (card), sau foaie de concediu faptul ca ai facut timpii regulamentari de condus si de pauza. Citează
Members costea teodor Postat Octombrie 22, 2012 Members Postat Octombrie 22, 2012 nu dragule,la control trebuie sa prezinti diagrame nu contract ,de aceea tu dai o declaratie oficiala ca nu ai mai condus etc,intre persoane si societate nu trebuie notar,apoi firma iti da un certificat de ....,cu el la control te justifici,drumuri bune , Citează
Members raduro1985 Postat Octombrie 24, 2012 Members Postat Octombrie 24, 2012 Din ceea ce stiu iti pot spune ca firma la care te angajezi trebuie sa iti dea un formular pentru situatii speciale, care atesta faptul ca tu abia te-ai angajat si nu ai mai condus si nu poti prezenta diagrame sau foi de inregistrare. Plus ca nu stiu ce ar trebui sa mai prezinti in caz de control (acel formular atesta ca tu nu ai condus nici unul din autovehiculele firmei la care te angajezi-nu stiu daca poate acoperi si faptul ca nu ai condus alt vehicul al altei firme). Poate ca aici trebuie sa fiu si eu luminat. Citează
Members costea teodor Postat Octombrie 24, 2012 Members Postat Octombrie 24, 2012 nu exista un certificat pentru situatii speciale,sa ma lamureasca cineva eu daca lucru pe comunitate parca lucru pe Marte ,asa departe e Romania,la control prezinti diagrame sau foaie de concediu,cu rubricile bifate corespunzator,ce daca te-ai abgajat poate ai condus altceva ,poate ai fost 5 zile in proba de lucru undeva,firma de unde sa stie?dai o declaratie pe proprie raspundere si primesti o adeverinta ,firma se acopera in caz de fals,in occident poti fi soferul unei agentii sau poti fi inprumutat pe baza de contract (din lipsa de un sofer de schimb ,per exemplu)stiai ca firma iti cere sa complectezi un formular cite ore ai de pauza unde ai condus cita pauza iti trebuie si cind,sa stie,sa poata prognoza o cursa!si mai ales cite puncte ai si cite camere ai luat ,sa stie cam sa te evalueze,de-aia in vest e cristal clear,nu se lasa log de interpretarii. eu am cartea de la VOSA pentru CPC si in engleza e clar totul ,eu am cumparat-o ca ea ma apara in caz de amenda,odata un inspector tifnos de la BAG s-a legat de pauza intrerupta ,si facea ca trenu ,i-am aratat in carte exceptiile ca poti muta masina in pauza,si s-a inmuiat zicind ca de data asta ma iarta, drumuri bune Citează
Members raduro1985 Postat Octombrie 24, 2012 Members Postat Octombrie 24, 2012 Acea foaie de concediu de care spui tu este "formularul pentru situatii speciale" de care vorbeam eu. De fapt nu exista foaie de concediu, ci efectiv acel formular. In fine...presupun ca acel formular atesta faptul ca nu ai mai condus la firma respectiva pana la data inscrisa (de aceea zic totusi ca e echivalent cu "formularul pentru concediu"-asa se acopera legal firma, iar pentru ca abia te-ai angajat este necesar un alt act. Firma respectiva nu poate garanta sub nici o forma, emitand acte cum ca tu n-ai condus la alta firma, de aceea cred ca o sa ai nevoie de o declaratie pe propria raspundere pe langa acel formular de care ziceam eu, cum ca nu ai condus.(pt. ca tu raspunzi si nu firma la care te-ai angajat) Citează
Postări Recomandate
Alătură-te conversației
Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.