Sari la conținut
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Comunitatea soferilor profesionisti

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

permis de conducere

Featured Replies

Postat
  • Members

Neatza..ce se intampla daca la un control in germania,austria sau italia in locul permisului le prezint atestatul tip card si o copie dupa permisul de conducere?mentionez faptul ca am permisul suspendat in tara si eu fac curse pe ruta austria-germania-italia..va multumesc

Postat
  • Members

si cum motivezi ca ai copia si nu originalul ?...roaga-te sa nu te controleze ca ai pus-o de mamaliga

Postat
  • EX Staff

Ai curaj nu gluma.

Săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat , faptă prevăzută şi pedepsită de art.86 alin.2 din OUG 195/2002 rep. se pedeapseste cu închisoare .(minim 6 luni )

În baza art. 71 alin. 1-3 Cod penal interzice inculpatului pe durata executării pedepsei principale drepturile prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II- a şi de art. 64 alin. 1 lit. b Cod penal.

Infracţiuni si contravenţii

INFRACŢIUNI - fapte foarte grave a căror pedeapsă este ÎNCHISOAREA , iar dacă faptuitorul posedă permis de conducere , acesta se ANULEAZĂ

•conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere , cu permisul de conducere necorespunzător categoriei din care face parte autovehiculul , sau dacă permisul este retras , anulat ori suspendat dreptul de a conduce autovehicule

Postat
  • Autor
  • Members

Am mai fost oprit la control in germania de politisti in civil si le-am arata o copie dupa permis pe motiv ca am pierdut permisul si au zis ca e ok dar nu se sti peste cine dai..

Postat
  • Members

ai mare curaj! numai vezi sa nu ti se termine norocul! daca dai peste un politai un pic mai constiincios, s-ar putea sa te trezesti cu dosar penal(e destul sa introduca seria permisului de pe card in baza de date si cum baza de date din Romania a fost legata la toate bazele de date di comunitate, deduci tu cam ce se poate intampla!). plus ca te mai trezesti si cu interdictie o buna perioada de timp pentru tara in care te controleaza. iar dupa aceea indiferent cine te va mai controla, o sa apari cu probleme, asa ca mai bine ia un concediu benevol pana ti se termina suspendarea decat sa iei concediu fortat definitiv. nu merita riscul :-t

Postat
  • Members

Legislatia din Romania in marea majoritate a cazurilor este armonizata cu legislatia U.E.Daca ai avut noroc o data,asta nu inseamna ca merge treaba la nesfarsit!Ce faci tu se numeste inconstienta,sau mai rau,premeditare!Necunosterea legilor nu este o scuza in acest caz!Alte comentarii din partea mea sunt de prisos! >:(

Postat
  • Members

acuma nu stiu din ce motiv ti-a fost suspendat permisul si pentru cat timp. ce stiu este faptul ca daca este suspendat pentru o perioada mai mare de o luna, poti sa iti scurtezi perioada de suspendare prin sustinerea unui examen(similar cu cel pe care il dai la scoala de soferi) iar daca promovezi examenul suspendarea se micsoreaza pana la 1 luna. insa asta depinde si din ce motiv ai ramas fara permis!. daca ai ramas fara el din cauza unui accident(doamne fereste!!!) o sa ramai cu el asa pana la finalizarea cercetarilor atunci cand stii exact pe ce perioada se suspenda. daca a fost suspendat pentru contraventii la ;egea circulatiei, poti sa sustii examnul de care spuneam si scapi mai repede. acuma tu stii ce vrei sa faci!

Postat
  • Autor
  • Members

aveti dreptate colegii...mai bine concediu decat dosar penal..va multumesc ptr sfaturi.sanatate si drumuri bune ;)

Postat
  • Members

dac zici ca faci CURSE D-A-I.mai mult de o luna nu ti dau si sigur o sa ai dureri de cap mai mari ~x( ,daca nu Îl ai suspendat pt alcool fati "rost " legal de o dovada si tragi pe tara chiar daca castigi mai putin,(ai grija la austrieci cred ca sti ce controale au)bafta. L-)

Postat
  • Autor
  • Members
dac zici ca faci CURSE D-A-I.mai mult de o luna nu ti dau si sigur o sa ai dureri de cap mai mari ~x( ,daca nu Îl ai suspendat pt alcool fati "rost " legal de o dovada si tragi pe tara chiar daca castigi mai putin,(ai grija la austrieci cred ca sti ce controale au)bafta. L-)

Da stiu ca au parcarile deschise ptr control aproape zilnic...multam ptr sfaturi.. ;)

Postat
  • Members

salut la colegii,cu permisul,tacograful si adr -ul portugez se poate munci in romania,si ptr a obtine atestatul de marfa trebuie schimbate in romanesc,va multumesc

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

Navigare recentă 0

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.