Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Postări Recomandate

• Members
Postat

salut colegi...am lucrat ca sofer in romania aprox 6 luni pe un camion de zece tone(am habar de mersul la program si actele necesare)iar astazi am primit un job pe comunitate pe un mercedes vario platforma + remorca de 8 metri..pentru transport masini...la interviu am fost destul de convingator si..deja vor sa ma trimita in cursa saptamana viitoare de unul singur...in franta...au nevoie urgent cam asta e motivul....sincer imi e putin teama sa plec asa de nebun pentru prima data pe comunitate de unul singur...fara sa mai fi transportat vreodata masini...ma poate ajuta cineva cu sfaturi,idei...as fi foarte recunoscator...va multumesc

img_004.jpgcam asa arat masina cu,care ar trebui sa plec la treaba

• Moderators
Postat

Uite câteva sfaturi de la mine:

Asigură-te că toate cardurile mașinii funcționează (Shell, DKV sau ce o avea).

Interesează-te din timp de eventuale restricții.

Cere-i disponentului (sau patronului) să te lase să ieși din RO pe la Vărșand (în defavoarea Nădlac-ului). E cu vreo 60 de km mai mult de mers, dar vama e mai liberă și în cele mai multe cazuri cel mai ''fioros'' control se face la hârtia de 5€. :)). Când te oprești la vameș să ai deja ''buletin și doi talon'' pregătite. Abia după ce treci de el te mai oprește unul, la ghereta din-aintea cântarului... la ăla poți să-i dai C.M.R.-ul chiar și invers, dacă simte hârtia de 5€ sub el e totul ok :P

Fii vigilent și circumspect cu oricine la opririle și pauzele de pe traseu. Nu ''te băga'' în seamă cu oricine, prezența mașinilor/camioanelor cu numere de RO nu e neapărat motiv de sărbătorit.

Fă pauzele în stațiile peco. (ai WC, duș, câteodată internet, sunt supravegheate video...)

Încuie ușile când cobori, chiar și pentru un ''pipi''.

Plătește cu cardul ori de câte ori ai ocazia (cheltuielile personale), mai ales pe H (eviți ''păcăleala'' la cursul de schimb de la casă).

Respectă limitele de viteză sau mersul coloanei.

Personal, prefer mersul pe timp de noapte, ia în considerare și varianta asta (s-ar putea să fii nevoit să-ți decalezi programul și să pleci mai repede).

...

Noh... în mare cam astea ar fi sfaturile mele. Oricum, sunt sigur că vei mai primi destule până pleci.

Baftă și drumuri bune.

• 3 weeks later...
  • Members
Postat

La fel ca si colegu care a deschis aceasta discutie si eu sunt incepator pe comunitate si in urmatoarele saptamani plec din tara. Eu spre deosebire de colegu care transporta masini , eu am voi conduce un VW LT 46 , coletarie si europaleti in mare parte, dar pentru asta tot imi este frica si am emotii cand vine vorba de vama . Am circulat in alte tari dar doar cu masina personala sau autocar deci nu am avut absolut nici un fel de problema, in schimb acum cu duba cu marfa imi e teama de ce am de facut. Ce acte imi cere ce sai dau daca dau bani nu ma ia pt mita si tot felu de ganduri de astea minuscule pentru cei experimentati pe mine pana ajung sa ma confrunt cu ele ma sperie :). Sfaturile le-am bagat si eu la cap si am sa tin cont de ele si multumesc ca mai sunt si oameni care nu uita de unde pleaca, si aici ma refer la faptu ca noi toti am inceput odata de jos ca incepatori si nu neam nascut toti invatati , fiind dispusi sa ajute si pe cei tineri si neexperimentati ca mine si ca multi alti colegi.

Drumuri bune si multumesc inca odata

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.