Members Giani Grecu Postat Octombrie 24, 2013 Members Postat Octombrie 24, 2013 Atentie colegi soferi ! Feriti-va de Firma Focus Motor, sau Tractor Magazin ( au acelasi administrator ). Daca nu te poate scoate lipsa la motorina, daca nu te poate prosti la inventarul masinii, in momentul cand ceri salariul, iti face o plangere penala la politie, pe motiv ca se simte amenintat si hartuit ! Acum sunt anchetat de Biroul de Investigatii Criminale din Sectia 26 Politie. Asta pt ca am refuzat magnetul ! Pt ca am refuzat sa fac transporturi ADR clandestine ! In acte scria marfa generala, in masina ADR, cod 1.1.3.6., cu specificatie de container ermetic inchis pt spatiul de incarcare, si cod TRC pe CMR. Mentionez ca toate actele cu specificatii ADR pe care intamplator am pus mana, erau in germana. Eu aveam prelata ! Ansamblul nu era agreat ADR ! Nu aveam dotarile si echipamentele necesare pt transport ADR. Eu am atestatele necesare, dar asta nu e suficient. Daca i-am trimis cateva mesaje in care ceream salariul ( fara amenintari sau injurii ) s-a dus la politie, spunand ca il amenint. M-am dus la ITM, dar lucrurile se misca foarte incet. Totul dureaza de sase saptamani. Cu ajutorul unui jurist pe care il am in familie, o sa duc totul in instanta. Aveti grija colegii cu cine semnati, legile din momentul de fata nu va ajuta prea mult, contractul de munca la fel. Actele si documentele pe care le-am prezentat, sunt privite cu neincredere si neintelegere, pana reusesc sa la explic ce reprezinta ele de fapt. Daca aveti cel mai mic dubiu in legatura cu firma sau patronul, mai bine renuntati. La o adica ve-ti fi purtati pe drumuri , sub diferite pretexte, ca sa va lasati pagubasi. Eu am noroc ca ma ajuta acest jurist, din familie, altfel ar fi greu, totul e foarte complicat atunci cand cauti dreptatea. PS- sper ca de data asta sa nu-mi mai fie sters mesajul, pe motiv ca sunt offtopic ! Drumuri bune si fara cuie ! Citează
Moderators cico_3504 Postat Octombrie 24, 2013 Moderators Postat Octombrie 24, 2013 Nu te lasa invins din diferite motive,mergi mai departe pe calea ta si dale peste ""bot"" . Daca cumva vei avea nevoie de un avocat la un moment dat sa imi spui prin pm,te-as putea indrepta spre cineva ,e mult mai bine decit un jurist.Cu persoana respectiva discuti si iti spune de la inceput daca te poate ajuta sau nu si in ce conditii .De asta este bine sa aveti copii dupa cit mai multe acte...la hartuire...hhhmmm..trebuie sa vii cu dovezi,fapte..asa ca stai linistit..el merge pe stresul provocat si pe faptul ca poate renunti...poti intoarce si tu foaia impotriva lui in acelasi gen,succes si bafta ps=nimeni nu iti va sterge comentariul,nu este offtopic la un alt subiect si ai discutat civilizat.. Citează
Members Giani Grecu Postat Noiembrie 13, 2013 Autor Members Postat Noiembrie 13, 2013 Multumesc de incurajari. Intre timp am primit si un raspuns de la ITM, prin care ma informau ca situatia nu este de competenta lor, si sa ma adresez justitiei. Atunci, oare de ce mi-au spus sa fac o sesizare la ei, cand le-am adus la cunostinta ilegalitatile comise de patron ? Culmea, ca acum patru ani, am avut o situatie asemanatoare cu o firma turco-romana, si atunci a fost de competenta ITM-ului. Intre timp s-au schimbat multe in Romania, si nu in bine. Oricum nu ma las, nici nu mai conteaza suma in sine, ci faptul ca vreau sa se faca dreptate. Puteam sa o rezolv sofereste, baieteste, dar asta nu rezolva lucrurile decat pe termen scurt si doar individual. Fenomenul a devenit general, si consider ca trebuie tratat ca atare. Citează
Members Giani Grecu Postat Noiembrie 13, 2013 Autor Members Postat Noiembrie 13, 2013 Scuze, din greseala am trimis mesajul neterminat. Acum, ca vine iarna, o sa am mai mult timp sa ma ocup de problema, si il aduc in instanta. Oricum, a pierdut bani grei pe avocati si pe faptul ca itre timp a incercat sa se puna la punct cu anumite lucruri, plus ca a trebuit sa " decarteze " la anumite vizite pe care le-a primit. Pentru asta existe termenele de 30 zile ale ITM-ului. Iar eu intre timp mai trebuie sa muncesc. De intimidat nu poate, de stresat nici atat. Asa ca atentie colegii la tertipurile patronilor, in momentul de fata legea nu ne ajuta cu nimic. Daca am fi uniti intr-un sindicat independent, am putea impune si noi niste legi favorabile noua. In mod individual, nu poti rezolva decat situatii particulare, individuale, dar fenomenul va persista. Oricum, nu va lasati intimidati de maldarul de hartii si de timpul lung de asteptare. Drumuri bune, fara gheata, ca acum vine iarna si iar vom fi " luati pe nepregatite " ! Citează
Moderators cico_3504 Postat Noiembrie 13, 2013 Moderators Postat Noiembrie 13, 2013 litiigiile de munca se solutioneaza mai rapid,exista posibilitatea recursului dar nu te lasa ,mergi mai departe..si ti-o spune unul care a fost printre primii din tara la asa ceva,dupa revolutie... Citează
Postări Recomandate
Alătură-te conversației
Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.