Members antibis Postat Noiembrie 20, 2013 Members Postat Noiembrie 20, 2013 Buna ziua, Am cumparat o platforma auto (autospecializata) de 4.6 t. As vrea sa stiu care sunt conditiile in care pot circula in oras (restrictie 3.5t) ? Totodata vreau sa stiu cum sa procedez cu tahograful deoarece nu folosesc masina decat ocazional pentru a aduce autoturisme din Germania , mentionez ca platforma este pe persoana fizica. De unde sa scot 28 de discuri daca eu o folosesc o data la luna sau poate de doua ori. Va multumesc Citează
Moderators cico_3504 Postat Noiembrie 20, 2013 Moderators Postat Noiembrie 20, 2013 pentru a circula intr-un oras pe interdictia de 3,5 trebuie,in functie de oras, sa ceri si sa ai in posesie un permis de libera trecere pentru care se plateste o anumita suma . la tahograf...uitate te rog pe forumul nostru si o sa gasesti cum se foloseste...revii daca nu intelegi.. daca folosesti masina ocazional pe perioada lipsa iti trebuie o foaie de concediu..dar ma abtin la aceasta problema..ii las pe colegii mai documentati sa te indrume pentru a nu oferi informatii eronate Citează
Members antibis Postat Noiembrie 21, 2013 Autor Members Postat Noiembrie 21, 2013 multumesc pt raspuns. nu prea m-ai lamurit da ma mai documentez pe forum Citează
Members forumistu' Postat Noiembrie 22, 2013 Members Postat Noiembrie 22, 2013 Cel mai bine te adresezi ISCTR ului,cred ca ai avea nevoie de o licenta pt transport in interes propriu. Foaie de concediu pentru masina inmatriculata pe persoana fizica,eliberata de cine,domnule moderator? Vezi daca este posibil sa ii faci detarare,intreaba la RAR,asta te-ar scuti de toate bataile de cap. Citează
Members Gongy Postat Noiembrie 22, 2013 Members Postat Noiembrie 22, 2013 Data intrării in vigoare: 05 Martie 2013 ORDONANTA DE URGENTA nr. 11 din 27 februarie 2013 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2011privind transporturile rutiere EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 122 din 5 martie 2013 Având în vedere faptul că România se confruntă în ultima perioadă cu o serie de evenimente rutiere cu consecinţe extrem de grave, în care sunt implicate autovehicule construite şi echipate pentru transportul a 9 persoane, inclusiv conducătorul auto, care efectuează transport rutier naţional contracost de persoane, vehicule rutiere a căror masă totală maximă autorizată este cuprinsă între 2,4 tone şi 3,5 tone, care efectuează transport rutier național de marfă, precum şi vehicule care efectuează transport rutier de vehicule rutiere defecte sau avariate, fără ca aceste operaţiuni de transport să fie autorizate, întrucât în urma acestor evenimente a crescut numărul constatărilor autorităţilor abilitate şi sesizărilor partenerilor sociali în privinţa existenţei unor practici ilicite în activităţile de transport rutier de persoane ţinând seama de faptul că se constată o creştere alarmantă a transporturilor cu vehicule rutiere destinate transportului de vehicule avariate sau defecte, vehicule care nu corespund din punct de vedere tehnic, nefiind omologate şi agreate în acest sens, iar conducătorii auto ai acestora nu au o pregătire specifică, astfel încât se pune în pericol siguranţa rutieră cauta si vezi ce si cum, si vezi ca ai si norme de aplicare ! Citează
Postări Recomandate
Alătură-te conversației
Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.