Comunitatea soferilor profesionisti Sari la conținut

Postări Recomandate

• Members
Postat

Salutare oameni buni. Am 26 de ani, insurat si am 2 copii. Locuiesc in chirie la un apartament si lucrez bugetar cu un salariu de 2000RON. Din pacate nu ma mai descurc cu venitul lunar iar acum o saptamana un prieten mi-a spus ca ma poate recomanda la firma la care lucreaza el ca sofer TIR comunitate. Se lucreaza in echipaj si frecventa venirii acasa este de 2 saptaman la 2 luni. carte de munca cu 900RON+diferenta pana la 1400 de euro/luna (in luna cand sunt 2 saptamani acasa primesc 700E). Posed permis de conducere B+c+E iar iar patronul a zis ca ma ia si daca nu am mai condus niciodata de cand am terminat scoala de soferi. Prietenul meu lucreaza de 1 an si 2 luni acolo si a luat de fiecare data banii la timp si este multumit. Intrebarea mea este, credeti ca ar fi bine sa demisionez de la actulul loc de munca si sa aleg calea sofatului? Inclinatie spre soferie de camioane am dar totusi nu sunt sigur.

• Members
Postat

salut, nu stiu daca o sa rezisti fara familie atata timp, eu am 7 ani de tir si nu mam ales cu nimic. Nu vreau sa te dezamagesc dar la TIR nu sunt cainii cu covrigi in coada, se castiga putin mai bine decat in alte domenii dar sunt si sacrificii mult mai mari. Eu nu pot sta atat pe comunitate{ parerea mea } si eu la fel sunt, cu familie si fara casa mea, ai putea sa incerci dar nu stiu .... succes!!!! :-bd

• Members
Postat

Imi permit sa fac si eu un comentariu la indrumarea pe care ai cerut-o,de fapt sa intaresc ceea ce a zis colegul florin romeo mai sus.Este foarte greu sa stai plecat atata timp si cu siguranta nu vei rezista sa stai departe de familie,mai ales de copii.Zic asta pentru ca si eu am incercat la varsta ta (nu ca acu am o varsta mult prea mare fata de tine) sa iau calea sofatului pe TIR dar nu am reusit sa rezist decat 8 luni,asta in contextul in care nu aveam nici familie,nici copii.Mie la acel moment cred ca mi-a lipsit viata mea personala.Acu la tine este altceva,sunt copii si familia in joc,daca este sa faci pasul asta,sa fii constient ca doar pt ei o faci si cum zice un mare actor din filmele Mafiote: Familia sa fie mai presus de orice.Deci o concluzie personala si finala,daca esti tare de caracter si"singuratatea"nu te sperie,nu ezita sa faci pasul asta, pentru binele copiilor tai.Multa Bafta.

• Members
Postat

@tzutzu multumesc de opinie. cum am mai spus, simt nevoia sa fac ceva pentru familia mea. Indicat ar fi sa merg undeva vreo luna sa vad cu ce se mananca mai precis si daca as putea sta mai multi ani. E greu cand doar imaginatia si opiniile altora le ai la dispozitie pentru a lua o decizie asa importanta. Daca nu aveam actualul loc de munca stiam ca nu pierd nimic dar...m-am gandit sa i-mi iau un concediu de o luna si sa merg cu careva in echipaj iar dupa o luna sa pot lua decizia daca demisionez si raman in continuare pe TIR sau o las balta, dar e greu sa gasesc pentru o luna.

• Members
Postat

Moon, raspunsul pe care il cauti tu, exista intr-un singur loc. Acel loc sigur se afla undeva inauntrul tau. Stai usor, ca nu fac filosofie. Iti spun pe scurt povestea mea. Am lucrat in mai multe tari in Europa. ultima oara in Italia. Eram fericit, in maxim 2 luni m-am acomodat acolo de parca traiam de o viata. Imi facusem prieteni, italieni, romani, slovaci, polaci, marocani, nemti... Aveam o viata in regula. Ma distram maxim si aveam si bani de pus deoparte. Aveam un camion super de care acum mi-e dor mai ceva ca de mama. si mi-a inmugurit ideea (sadita de altii) cu Canada. toti cei de aici imi spuneau ce viata minunata au, ce bune sunt camionele americane si ce realizati sunt. Am crezut pentru exista acel mit al "american dream in the land of oportunities" si logica mea a fost ceva de genul : daca aici in Vest e asa fain, iti seama cum e in America? Ei bine, oamenii aici sunt imbracti vai de mama lor, mananca de nici cainel meu din Romania nu manca asa ceva, camionele sunt efectiv buceag cu calculator. toti au datorii de le-au pierdut sirul. Da, ama facut prostia sa ma iau dupa te miri cine.

Concluzia : incearca sa iti pui in aplicare planul dar cu o conditie. Ia-ti si un plan de rezerva, pune tot raul inainte. Tatal meu obisnuia sa spuna " fii pregatit de rau Robert. Ca de bine ... e pregatit orice prost". nu asculta la ceilalti cat de fericiti sau nefericiti sunt. Tu, esti masura tuturor lucrurilor.

• Members
Postat
Salutare oameni buni. Am 26 de ani, insurat si am 2 copii. Locuiesc in chirie la un apartament si lucrez bugetar cu un salariu de 2000RON. Din pacate nu ma mai descurc cu venitul lunar iar acum o saptamana un prieten mi-a spus ca ma poate recomanda la firma la care lucreaza el ca sofer TIR comunitate. Se lucreaza in echipaj si frecventa venirii acasa este de 2 saptaman la 2 luni. carte de munca cu 900RON+diferenta pana la 1400 de euro/luna (in luna cand sunt 2 saptamani acasa primesc 700E). Posed permis de conducere B+c+E iar iar patronul a zis ca ma ia si daca nu am mai condus niciodata de cand am terminat scoala de soferi. Prietenul meu lucreaza de 1 an si 2 luni acolo si a luat de fiecare data banii la timp si este multumit. Intrebarea mea este, credeti ca ar fi bine sa demisionez de la actulul loc de munca si sa aleg calea sofatului? Inclinatie spre soferie de camioane am dar totusi nu sunt sigur.

2000 lei bugetar??dar unde lucrezi daca nu sunt prea indiscret??

• Moderators
Postat

Timpul trece, mai încet sau mai greu, dar trece... 2 luni ți se pot părea câteva zile dacă ai de lucru, sau câteva luni dacă stai întruna prin parcări.

Munca de șofer autocamion e grea dar și frumoasă. Pui chingi când plouă cu găleata, mai tragi de transpalet, suporți aerele de șef ale unui amărât de coordonator de nu-i face pielea nici 2 cafele, gătești prin parcări ce miros mai rău ca o hazna... dar în același timp nu ai monotonie, în fiecare zi vezi/cunoști oameni și locuri noi, trăiești din plin sentimentul lucrului bine făcut după fiecare livrare și nu în ultimul rând, mai toate greutățile le uiți la sfârșit de lună când îți admiri satisfăcut extrasul de cont.

A începe viața pe drumuri strict pentru bani e o greșeală.

Inclinatie spre soferie de camioane am dar totusi nu sunt sigur.

De înclinația aia depinde satisfacția în meseria asta...

Părerea mea.

• Moderators
Postat

pentru cineva care te ia ca incepator fara experienta absolut deloc e lucru mare! Felicitari pentru angajator mai ales ca ti da ceva bani nu ca la alte firme(sa nu zic care sa nu afecteze imaginea lor),unde esti sofer 2 3 luni cu 400euro la luna iar cand expira termenul si deja te vezi titular te da afara.Deci,ca si incepator consider ca ai ceva avantaje,ca esti plecat cu lunile de acasa asta e viata noastra a "tiristilor", eu unul in 24 ani de soferie am schimbat 3 neveste(sunt la a patra acum, si inca mai este loc :) ),iar cum a zis colegul florin romeo,nu ai sa strangi mare lucru pentru ca esti casatorit si ai copii!! Deci practic ai sa lucri pt o viata mai buna a lor(scoala,facultate,manuale,"tzoale" smartphon uri,etc),facturi grase si cam atat!!

Multi se apuca de soferie putini rezista...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Pentru a naviga pe acest site , trebuie sa respectati termenii Termeni de Utilizare.