Members TirExpress Postat Decembrie 24, 2012 Members Postat Decembrie 24, 2012 Bine, bine ... Program de lucru, salarii, legi, restrictii se discuta si pe alte topicuri aici. Dar am si eu o intrebare, scuzati conditia primitiva, jurnalistul unde e? Citează
Vizitator Anonymous Postat Decembrie 24, 2012 Postat Decembrie 24, 2012 Care jurnalist,Robert?Presa de specialitate,in toata lumea asta este o gluma buna!Articole de"bine" despre un constructor de camioane,de exemplu,sau de cauciucuri,doar pentru ca respectiva companie a platit articolul!Road teste facute gol,in conditii ideale de drum,trafic,meteo,etc,ca sa dea bine consumul!Articole elogioase,bineinteles tot platite,la adresa unor companii de transport care au dificultate sa-si pastreze soferii!Propaganda pentru unele legi,total,rupte de realitate,doar pentru ca un organ legislator ii"roaga"sa scrie de bine!Mai vrei exemple?Revistele de specialitate,sunt bune,doar ca trebuie citite printre randuri! Citează
Members vida clara Postat Decembrie 30, 2012 Members Postat Decembrie 30, 2012 Nu astepta sa faca altul pentru tine. Accepta ca fiecare face pentru el. In afara ta, pentru tine nu face nimeni. Din 2003 am fost aruncat peste bord. Pe unde am umblat nu am vazut decat romani zicand: aaa, pai daca aveam si noi banii lor? Sau : "aaa, pai daca am avea si noi nu mai stiu ce ziar nemtesc". Sau: "daca am avea si noi un Messi"? .....daca am avea si noi un sindicat, ...daca am avea si noi partide care ne trebuie .... daca am avea un parlament ... daca am avea. Pai astea nu le ai decat doar daca le faci. Eu am inceput un proiect. Un proiect pentru a constitui un partid politic al celor care mananca paine cu volanul (gasesti indicii in "obrero europeo de transporte") Meseria asta e ca muscatura de vipera. Pana nu esti muscat, nu stii cum e iar dupa aia, stii cum e dar ai otrava deja in tine. Ca orice mancare, cum sa-i simti gustul negustand efectiv din ea? "Jucator" esti doar atat timp cat te afli in terenul de joc. Simplul "aut" te pune in afara jocului. Cei de dincolo de tusa (indiferent de domeniu) sunt "aut". Cei care vorbesc din "aut" sunt doar "datatori cu parerea" (spectatori de rand, vanzatori de seminte, comentatori, jucatori de pariuri, agenti de ordine, antrenori, proprietari de "caini" etc). Ce jurnalist sa vorbeasca despre munca ta, in deplina cunostinta de cauza? Daca ii dau un video cu 4 ore de conducere din una din cele 300 de zile ale anului dupa vreo 20 de minute nu intelege ce priveste si ... adoarme. Ce sa stie el despre ce patesti tu in incarcare/ descarcare sau in toata munca ta? Aici este o relatie de 1:1. Exact ca cea dintre unul inchis intr-o celula si gardian. Doar ca acum celula este zburatoare iar la ureche ti se susura prin mobil. Realitatea o cunosti doar tu si "el" iar cand ajungi sa ai ceva impotriva trebuie sa demonstrezi ca ai fost violat in drepturile tale. Se stie insa ca ii este infinit mai usor agresorului sa violeze decat victimei sa demonstreze ca a fost violata. Sunt servicii pe care le platim (protectia statala) iar acesta trebuie sa-si faca datoria. Dar in situatia asta Statul nu face ceva pentru tine in sensul in care ceri tu jurnalistului (tu ceri cuiva sa incerce printr-o munca voluntara sa aiba activitate intr-un domeniu care ti-ar putea imbunatati tie, viata) ci exercita obligatii, servicii pentru care ii platim bani. Salve si ... drumuri bune! Citează
Members TirExpress Postat Ianuarie 4, 2013 Autor Members Postat Ianuarie 4, 2013 daca baba avea roate ... se numea tramvai Citează
Moderators cico_3504 Postat Ianuarie 4, 2013 Moderators Postat Ianuarie 4, 2013 Cred ca aici ar fi trebuit sa fie coltul jurnalistului.....nu? Deci puteti pune jurnale,impresii despre calatorii,etc,.Discutia aceasta era buna la discutii diverse sau coltul birfelor.Daca se continua comentariile pe aceiasi linie cu parere de rau le voi elimina sau voi muta tot subiectul.Mersi pentru intelegere Citează
Vizitator Anonymous Postat Ianuarie 5, 2013 Postat Ianuarie 5, 2013 Eu ma gandeam ca-i coltul jurnalistului profesionist,nu amator! adica vin unii de la niste reviste de specialitate si prezinta ultimele stiri de interes pentru industria transportului!Pentru jurnalistii" amatori" se poate face o rubrica de "carnete de bord"! Citează
Moderators cico_3504 Postat Ianuarie 6, 2013 Moderators Postat Ianuarie 6, 2013 Corecta remarca Citează
Members TirExpress Postat Ianuarie 9, 2013 Autor Members Postat Ianuarie 9, 2013 Referitor la jurnalistul profesionist sau amator... Ce ziceti voi baieti sa vedem care este de meserie jurnalist sau nu dintre noi? Care are o pregatire in domeniu si care nu? Care a profesat aceasta meserie la nivel profesional sau nu?? Ei, ce ziceti? Ca vad ca l-a cenzurat suntem primii! Chiar as putea sa plusez un pic. Hai sa vedem care construit un portal web de la 0 si l-a adus in primele 10 in mai putin de un an, ca tot e vorba de moderare de forumuri si alte chestii de genul. Va bagati!? Stiu, am deranjat. Faza e ca imi place. Citează
Moderators cico_3504 Postat Ianuarie 9, 2013 Moderators Postat Ianuarie 9, 2013 Eu nu ma bag pentru ca nu ma pricep,asa ca te las pe tine sa construiesti un portal si pe urma sa il vinzi tu pe bani frumosi,eu ramin la ceea ce imi place si uneori la ceea ce m-au rugat colegii,mai retine ca nu am inchis acest subiect din respect pentru kenwoorth,in rest vei observa ca toate subiectele care nu au corespuns au fost mutate sau inchise.Nu mai mentionez ca deja e normal sa divagam de la subiectul propriu zis asa ca ma astept de la cei vechi sa inteleaga un subiect,daca continuam sa discutam ''aiurea'',in afara subiectului este mai bine sa mutam acest subiect si acolo putem discuta cit doresti pe orice tema,bineinteles daca sunt in masura sa iti pot raspunde la acea tema. Citează
Members TirExpress Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Members Postat Ianuarie 10, 2013 OK, ca sa nu mai fim off topic, cred ca ar fi timpul sa imi dai si mie definitia a ceea ce intelegi tu prin " Coltul Jurnalistului". Si daca vrei sa inchizi sau sa faci ceva care sa ma sanctioneze, da-i drumul. Exact aceeasi recomandare o faceam si militienilor din traficul bucurestean. Tu chiar crezi ca daca cineva a bifat casuta aia in dreptul user name-ului tau "drepturi de admin" chiar poti sa te joci cu opiniile oamenilor? Nu sunt un exemplu de deontologie profesionala jurnalistica, dar eu cred cu convingere in dreptul la exprimare. Vezi ca acest drept este prevazut in Carta Drepturilor Omului. Si chiar a fost dezvoltat de un roman. Citează
Moderators cico_3504 Postat Ianuarie 10, 2013 Moderators Postat Ianuarie 10, 2013 Rugamintea de pe prima pagina la sectiunea colaborari,coltul jurnalistului este urmatoarea: ''Impreuna cu jurnalistul Andi Radiu, colaborator al Evenimentul Zilei , vom dezbate si face cunoscute problemele acestei bresle. Va rog sa nu abuzati de acest spatiu decat cu probleme reale si propuneri "decente " !'' Acum, tu crezi ca acest subiect se incadreaza aici si se conformeaza acestei sectiuni ?? Revin si incerc sa iti raspund, Nu am de ce sa te sanctionez ,atita timp cit purtam o discutie civilizata chiar daca uneori discutam in contradictoriu.Faptul ca in acest moment sunt moderator nu inseamna ca fac ce doresc ,eu incerc pe cit de elementar pot sa indeplinesc niste cerinte ale acestui forum.Miine pot fi un simplu user,dar de comportat ma voi comporta la fel,nu casuta din dreptul nicknameului ma defineste.Despre opinia ta dupa cum vezi este libera,nimeni nu ti-a sters comentariile,nimeni nu le-a eliminat,ele au ramas neschimbate. DAR acest subiect nu corespunde acestei sectiuni,in opinia mea,il voi muta atunci la diverse si acolo putem continua discutia.Nu vrei sa intelegi cred esenta celor spuse de mine,ACOLO trebuie discutat conform sectiunii,daca avem ceva important de discutat,in caz contrar...il mutam. Sper ca acum sa intelegi corect si sa recitesti ce am scris eu pina acum,vei observa ca nimeni nu are nimic cu tine si opiniile tale [adica comentariile] nu au fost schimbate Citează
Moderators sxn Postat Ianuarie 10, 2013 Moderators Postat Ianuarie 10, 2013 Poate asa se vede de peste ocean, ca suntem mici si fara valoare. E viziunea Luceafarului ? Chiar asa se vede de peste ocean ? Sau gresesc eu in interpretarea discutiilor? Din partea mea il rog pe contestatar sa scrie ceva proza sau poezie. E totusi, Coltul junaristului, nu a lui Gica Contra (parca era football- ist asta din urma) ori poate ma insel. Sunt multe locuri in care se pot posta contre. Lasa-ti un jurnalist adevarat aici sau taceti. Citează
Members costy67 Postat Ianuarie 11, 2013 Members Postat Ianuarie 11, 2013 ,,OK, ca sa nu mai fim off topic, cred ca ar fi timpul sa imi dai si mie definitia a ceea ce intelegi tu prin " Coltul Jurnalistului". Si daca vrei sa inchizi sau sa faci ceva care sa ma sanctioneze, da-i drumul. Exact aceeasi recomandare o faceam si militienilor din traficul bucurestean." Domnul,Robert,cand spuneai asa ceva militenilor?La varsta care o ai,nu cred ca puteai sa vorbesti asa cu militenii din traficul bucurestean.Dupa socoteala mea in 1990 aveai 14-15 ani!Tot tu, ai facut afirmatia ca la varsta de 12 ani conduceai basculanta.Printre noi,userii acestui forum,sunt si oameni,cu o varsta respectabila(zic eu)care nu pot fi indusi in eroare cu povesti.In privinta sanctionarii,stai linistit!Nimeni nu a fost sanctionat fara motiv.Aceste sanctiuni nu se fac la cerere!In rest semnatura mea spune acelasi lucru tuturor. Citează
Members TirExpress Postat Octombrie 17, 2014 Autor Members Postat Octombrie 17, 2014 Imi cer scuze daca am creeat confuzie. Ceea ce credeam eu despre "Coltul jurnalistului", am exprimat deja si nu mai repet. Miltitieni au fost, si militieni sunt inca. Lupul schimba parul dar naravul, ba. Da' la 12 ani! Imi cer scuze daca am avut tupeul pe care nu l-au avut altii. Daca imi amintesc eu bine, afirmatia mea a fost ceva de genul " la 12 ani am invatat sa conduc PE o basculanta". Nu am afirmat ca as fi "lucrat" sau as fi condus pe drumurile publice. As avea marea rugaminte ca postarile mele sa fie citite cu mai multa atentie si fara interpretari personale. In legatura cu "contestarea" as avea rugamintea sa dai pe google numele meu si printre rezultate o sa iti apara articole scrise si publicate de mine. O sa vezi si unde au fost publicate. Cred ca mare parte din articolele mele au intrat in arhivele unor ziare (din cauza vechimii) si pentru asta trebuie "sapat" mai adanc. Asadar, as avea rugamintea sa nu imi explici mie ce inseamna "un jurnalist adevarat". Si chiar te rog foarte mult, daca vrei sa existe un respect reciproc in continuare. Insa, daca ai o specializare in acest domeniu, mi-ar face mare placere sa dezvoltam acest subiect, evident, pe un alt topic. Primul motiv pentru care am iesit din presa este tocmai acesta. Lipsa de deontologie a ... "jurnalistilor adevarati". Crezi sau nu, examenul pe care a trebuit sa il sustin la cursul de deontologie profesionala a jurnalistului a fost trecut cu nota 10. Eu unul, am luat in serios acel curs si iti spun (cu tristete!) ca multi colegi ai mei il considerau "de umplutura". Inca o data, imi cer scuze daca am creeat confuzie si mi-ar place sa revenim la subiectul anuntat. Insa, dupa numarul postarilor si ce s-a discutat ... nu prea se inghesuie lumea. Din pacate! Citează
Postări Recomandate
Alătură-te conversației
Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.